Ärge unustage ema vaimset ja füüsilist tervist.

Tihti on välja kujunenud, et ema ainult hoolitseb beebi eest, sest ei osata isa kaasta või kardetakse ühiskonna reaktsiooni jättes beebi kellegi teise hoolde.
Tegelikult ma soovitan päevas vähemalt tund ema enda aega. Mida see tähendab? See tähendab, et beebi on kellegagi väljas jalutuskäigul või hoolitseb tema eest keegi kodus. Olgu selleks siis lapse isa või tore naabritädi.

Ajad on muutunud ja enne lapse sündi on naine tööl käinud, mitte ainult koduperenaine olnud.

Kui 30 aastat tagasi tulid vanavanemad appi hoolitsema majapidamise ja äsja sünnitanud ema eest või elas mitu põlvkonda ühe katuse all, siis tänapäeva vanavanemad töötavad ja paljud pered on üle ilma laiali. Mõningatel juhtudel hoopis teises riigis end sisse seadnud.

Piiramatu ligipääs internetile on tegelikult suurt segadust tekitav info ülekülluse osas ja gruppid kus värsked lapsevanemad teatavad, et nende kuu vanune maimuke ütleb emme või tahab juba käima hakkata. See omakorda tekitab palju küsimusi teistes emades, kelle lapsed samu asju ei tee ja nii mõnigi kord lõppeb see külastusega arsti juurde, et välja selgitada, kas laps ikka areneb eakohaselt.

Kohtudes paljude emadega ja rääkides, kuidas neil on organiseeritud “oma aeg”, siis tihti paar esimest kuud kuni aasta peale beebi sündi seda aega ei ole. Kuid see millise õhinaga räägitakse esimesest poeskäigust või jalutuskäigust ilma beebita on samavõrdne lotovõiduga! 😊

Seega, palun võimaldada emale oma aega. See mida ta selle ajaga teeb on tema enda otsustada, kuid ma võin lubada, et pärast väikest pausi on ta energilisem ema ja parem kaasa oma mehele, sest ta on õnnelik naine!

Ilusat kolmapäeva soovides,
Kadi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: