Beebi tulekul: 10 asja, mis tuleks kodus valmis panna

Uue ilmakodaniku sünd toob kaasa suure hulga küsimusi – näiteks et millised asjad peaksid kodus kindlasti olemas olema?

Kodus.ee  https://kodus.ee/artikkel/beebi-tulekul-10-asja-mis-tuleks-kodus-valmis-panna küsis nõu beebinõustajalt Kadi Leppikult.

“Värske emme jaoks kõige olulisem on toetav ja abivalmis kaaslane, kes aitaks emal uues rollis kohaneda ning võimaldaks väga olulist – ka aega iseendale, et puhata,” alustab Kadi. “Kuid on ka mõned asjad, mis värske ilmakodaniku tulekul olemas võiks olla. Nii näiteks peaks olema korralik elektriline rinnapump, rinnapadjad ja hästi istuv spetsiaalne rinnaga toitmise rinnahoidja. Mõnele võib see tunduda kentsakas, aga imetamisest õhetavaid rindu aitab hästi jahutada külmkapist võetud kapsaleht, nii et üks kapsapea võiks kapis ka olla. Lapse hingamist aitab aga valvata hingamismonitor,” loetleb ta.

“Muretseda tuleks korralik käru, reguleeritava kõrgusega ja mina soovitaksin kindlasti joogitopsi hoidjaga. Samuti peaks olema mugavad ja heast materjalist ilmastikukindlad riided (vihmamantel, jope, püksid, kummikud, core-tex talvesaapad), sest beebi vajab jalutuskäiku õues iga ilmaga.” Magamistuppa soovitab Kadi muretseda pimendavad rulood, et miski väiksekese und ei häiriks, samuti võiks mööbli hulgas olla korralike käetugedega, veidi laiem mugav tool või kiiktool, kus vastne ema maimukest toita saab. “Beebile võiks muretseda ka oma voodi, võib olla ka täiesti tavaline, lihtne häll.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: